Hogyan kell felhelyezni a tampont?

Egyszer mindent el kell kezdeni! A menstruáció életed természetes része, ezért teljesen normális, ha kérdezni szeretnél róla. Ne aggódj, a tampon felhelyezése sokkal könnyebb, mint gondolnád!
 

Az első és legfontosabb, hogy lazíts!

Biztosan ideges vagy, hogy először használsz tampont, de igazán nincs miért! Meglátod, néhány alkalom után már teljesen rutinos leszel!
A legfontosabb, hogy legyél teljesen nyugodt. Ha ideges vagy, az izmaid összehúzódnak, így a tampon felhelyezése is nehezebb. Fogadj el egy jó tanácsot: lélegezz mélyeket, és próbáld teljesen elengedni magad, így könnyebb lesz felhelyezni a tampont.

Minél inkább ellazulsz, annál jobb!

A betéttel ellentétben a tampon a hüvelyedben van. Ez elsőre furán hangzik, de ha megfelelően helyezed fel, észre sem fogod venni. A tamponnak – ha helyesen használod – számos előnye van! Nem akadályoz a mozgásban, és ugyanolyan felszabadult lehetsz, mint máskor. A sportolással sem kell felhagynod ezeken a napokon. A hüvelyed nem engedi, hogy a tampon elmozduljon. Még úszni is elmehetsz, mert a tampon nem érintkezik a vízzel. Csak arra ügyelj, hogy mindig a vérzés erősségének megfelelő tampont használj, és rendszeresen cseréld.