Éjszaka is használhatok tampont?

Noha jó pár történet kering a tampon éjszakai használatáról, ilyenkor sem kell lemondanod róla. Az elmúlt évtizedekben több millió lány és nő használt tampont éjszaka, mégpedig gond nélkül. Amint elkezdesz menstruálni, a tested készen áll arra, hogy tampont használj, így már akár az első menzesztől kezdve használhatsz tampont éjszaka. Az, hogy milyen napszakban használod, nem függ attól, hány éves vagy. Válaszd azt a megoldást, amelyik a legkényelmesebb a számodra.

Ha éjszaka is tampont szeretnél használni, kezdd azzal a tamponfajtával, amelyiket nappal használod (akkor is, ha egész éjszakára bent hagyod).  Mindig a vérzés erősségének megfelelő tampont használj! Lefekvés előtt és rögtön ébredés után is cseréld ki, így frissen és tisztán kezdheted a napodat! Ha nem otthon alszol, csúsztass be néhányat a táskádba: senkinek nem kell tudnia arról, hogy megvan!

Ne feledd, hogy feltétlenül cseréld ki a tampont, ha már 8 órája bent van. Ha igazi álomszuszék vagy, ezt akkor is, mindenképpen tartsd észben, ha tampont használsz!