Egyszer régen...

Úgy érzed, vannak napok, amikor le kell mondanod a kedvenc tevékenységeidről? Ilyenkor az úszás szóba se jöhet, nem sportolhatsz annyit, amennyit szeretnél, és esetleg fájó szívvel, de vissza kell tenned kedvenc szűk rucidat a szekrénybe? Sok-sok évvel ezelőtt nem lett volna választásod. Szerencsére most már más a helyzet! Gyere, nézd meg, honnan indult o.b.®! Tudj meg többet arról a hölgyről, aki fontos szerepet játszott a márka életében: nőgyógyászként és az úszás szerelmeseként fontos szerepet játszott a tapmpon feltalálásában, ami azóta is óriási hatással van a nők és lányok mindennapjaira.

1947-ben egy német mérnöknek, dr. Carl Hahnnak egy amerikai magazin lapozgatása közben megakadt a szeme egy tamponhirdetésen. Mivel Németországban nem volt ilyen termék, óriási ötlete támadt: mi lenne, ha forradalmasítaná a női higiéniai termékek piacát?

Ötlete megvalósításában két szakembertől kapott segítséget: dr. Heinz Mittag ügyvédtől és dr. Judith Esser nőgyógyásztól, aki az úszás szerelmeseként orvosi szakértelmével járult hozzá a projekt sikeréhez. Ők hárman fejlesztették ki az o.b.® tampont. A márka elnevezése magából az ötletből származik: az o.b.® az „ohne Binde” kifejezés rövidítése, ami németül azt jelenti: „betét nélkül”.

Az o.b.® márkának köszönhetően bármilyen tevékenységet végezhetsz, amihez kedved van, és a „nehéz napokon” is azt a ruhát vagy nadrágot viselheted, amelyiket szeretnéd!